BURSA / İZNİK - Alparslan Ortaokulu

Haz

Evdeki Fen(a) İşler proje ekibi Mart ayı Bilim Haftası  ve  Fen(a) Bulmaca etkinliklerimiz

Haz

"Evdeki Fen(a) İşler proje ekibi  Şubat ayı Apester quiz, 9 Şubat Güvenli İnternet Günü ve online öğrenci sohbeti etkinlerimiz

Okulumuz Cıvıl Cıvıl eTwining Projesi Ebook, Esergi ve Yapboz final ürünlerimiz

Haz

"Okulumuzun Evdeki Fen(a) İşler etwinning projesi kapsamında Fen Bilimleri öğretmenimiz Mahinur KILIÇ'ın ve diğer proje ortaklarımızın tüm öğrencilerimize  işaret dili ile bir mesajı var."

Haz

Evdeki Fen(a) İşler etwinning projesinde aktif olarak görev alan öğrencilerimiz için Katılım Belgeleri hazırlanılarak takdim edildi.

Haz

Mayıs ayı etkinlikleri çerçevesinde ortak çalışma olarak projemizin ismiyle akrostiş oluşturduk. eTwinning gününde  renkli kalemlerimizle yazı çalışması yaptık. Anneler Günü'nde annelerimize güzel bir sürpriz  yapıp onlara  mektuplar yazdık. Mayıs ayı takım calışmamızda öğrencilerimiz diğer okullardaki arkadaşlarıyla hikâye tamamla etkinliği gerçekleştirdik. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nda digital ortamda Bandırma Vapuru'nu ziyaret ettik.Ve projemizin nihai ürünleri kuş evlerimizi hazırladık.

Haz

Nisan ayı eTkinlikleri olarak 2 Nisan Otizm Farkındalık Günü kapsamında cevremizdeki farklılıklara saygı duymak,empati becerisi geliştirmek adına mavi kelebekler yaptık. 4 Nisan Sokak Hayvanları Günü kapsamında yakın cevremizdeki ve okumuzdaki sokak hayvanlarını besledik. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliğimizde okulumuzu balonlarla ve origami kuslarımızla süsledik. Bayram heyecanını yaşatmayı hedefledik. Proje ortaklarıyla ortak calışma olarak projemize sloganlar oluşturduk ve bunu tagul olarak sunduk.Takım calışması olarak Corum Ybo ile birlikte bir fabl olusturduk.

May

Mart ayı kapsamında öğrencilerimize proje konusunda farkındalık  kazandırmak amacıyla çeşitli etkinlikler düzenledik."Martı" kitabımızı okuduk,origamiyle kuşlar yaptık. Okulumuzdaki ağaçlara  asacağımız kuş evlerini arastırmaya basladık. 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Sehitlerimizi Anma gününde  proje ortaklarıyla çevrim ici toplantıda buluşup onlarla duygu ve düşüncelerimizi paylastık.

May

Okulumuz Cıvıl Cıvıl eTwinning Projesi Nedir?

Öğrencilerimize doğa bilinci kazandırmak , hayvan sevgisi aşılamak; öğrencilerimizin iyilik ve yardımseverlik duygularını pekiştirmek ,yaparak ve yaşayarak öğrenmelerini sağlamak ; okul bahçemize güzel bir görünüm kazandırmak amacıyla kuş evi projemizi başlatmak istedik. Okulumuzun bahçesinde bulunan ağaçlara, minik dostlarımız için birer yuva yapmayı düşündük.

May

Okulumuz Cıvıl Cıvıl projesi tanıtım videosu başlığıyla projemizi tanıtmak ve yaygınlastırmak icin bir tanıtım videosu hazırladık.

May

Alparslan Ortaokulu Türkçe Ögretmeni Büşra YILDIRIM YELİ  "Okulumuz Cıvıl Cıvıl" eTwinning  projesi başlatmıştır

May

Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezî Sınav'a yönelik olarak 2018-2019 eğitim ve öğretim yılından beri her ay örnek sorular yayımlanmaya devam ediyor.    Bu yılki ilk örnek soru paketi 2 Aralık 2020, ikinci örnek soru paketi ise 6 Ocak, üçüncü soru paketi 4 Şubat 2021, dördüncü soru paketi 8 Mart 2021, 5. soru paketi ise 9 Nisan 2021 itibarıyla 8. sınıf öğrencilerinin istifadesine sunulmuştu.    Mayıs ayı örnek sorularında, daha önceki yayınlarda olduğu gibi Türkçe, matematik, fen bilimleri alanlarından onar; T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak bilgisi ile İngilizce alanlarından beşer soru olmak üzere toplam 45 soru yer alıyor.

Nis

Liselere Geçiş Sistemi kapsamında Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezî Sınav'a yönelik sunulan beşinci soru paketi öğrencilerin kullanımına sunuldu. Nisan ayı örnek soruları ile beraber bugüne kadar 1.060 örnek soru, 8. sınıf öğrencilerinin erişimine açılmış oldu